Kortspel är en väldigt bred kategori av spel. Begränsar man sig dock till kortspel man kan spela online blir det dock lite mer hanterbart. Här tar vi en titt på några klassiska och moderna spel som spelare har flockats till.

Hearthstone

När det kommer till moderna kortspel är det nog inget som är så populärt som just Hearthstone. Detta spel kom först ut 2014 och kommer nu snart med sin åttonde expansion. Spelet byggde på Blizzards egna Warcraft universum men lånade spelmekaniken väldigt starkt från kortspel som Magic the Gathering.

Gwent

Gwent är ett kortspel som först dök upp som ett minispel i Witcher 3: The Wild Hunt. Spelet fick så mycket beröm att utvecklaren CD Project Red beslöt sig för att göra detta till ett helt eget spel. Varje match spelas bäst av tre, men med en tvist. Vill man veta vad denna är kan man ladda ned spelet till PC, Xbox One eller PS4 och börja spela.

Poker

Om man talar om stora klassiker inom kortspel är det nog få saker som kan mäta sig med just poker. Detta spel har hängt med så länge och i så många olika varianter att det är svårt att säga när folk började spela dem. Poker räknas idag som en sport och rapporteras som detta på nyhetssajter.

Blackjack

Men om något klassiskt kortspel skulle kunna utmana poker i popularitet är det nog black jack. Detta spel har också en lång historia bakom sig och ingen kan definitivt säga när spelet först dök upp. Till skillnad från poker är det dock betydligt lättare att lära sig och bli bra på att spela black jack. Det handlar mest om att lära sig vilket som är det statistiskt bästa draget i varje given situation.